To krydstogtskibe lægger til kaj i Fredericia fredag d.  14. juni

Den hidtil største krydstogtsæson i Fredericia er for længst skudt i gang med flere anløb i april. Når krydstogtskibe lægger til kaj i Fredericia sker det vanen tro på den 370 meter lange kaj i Kanalbyen. Fredag d. 14. juni anløber AIDAcara og MV Deutschland, og det er første gang, at Fredericia har besøg af to krydstogtskibe på samme dag.

De to skibe anløber på forskellige tidspunkter og kommer til at ligge på den sædvanlige krydstogtkaj i Kanalbyen. MV Deutschland er 175 meter lang, og AIDAcara er 193 meter, og de to skibe kan begge ligge på den 370 meter lange krydstogtkaj i Kanalbyen. MV Deutschland anløber efter planen kl. 7:00 og AIDAcara kl. 10:00.

”Det er første gang, at vi tager imod to skibe på én dag, men med den stigende efterspørgsel fra krydstogtrederierne er det ikke sidste gang, at byen vil opleve flere krydstogtanløb på samme dag. Den 8. august 2019 får vi igen besøg af to skibe, og på grund af skibenes størrelse kommer det ene skib den dag til at ligge i Centerhavnen” siger Line Tange, Cruise Manager i ADP A/S.

Gang i byen
Fredericia er kendt for den festlige velkomst på kajen med frivillige, musik og kanonsalut, og de nye krydstogtguider vil være klar til at tage imod gæsterne, som primært er fra Tyskland.

”Vi er i gang med at planlægge et spændende program for de to anløb. MV Deutschland, som anløber kl. 7:00, bliver sædvanen tro budt velkommen med musik og kanonsalut fra kajen. Det andet skib får velkomst med musik af et band, som vi har hyret til lejligheden. Vi har også gjort os umage for at lave lidt ekstra for borgerne, bl.a. på J.B. Nielsens Plads med festivalstemning og live musik fra 12 til 19. Vi garanterer hyggelig stemning, hvor alle kan være med, ” siger Helle Rosborg Black, Cruise Coordinator i Visit Fredericia.

På J.B. Nielsens Plads er der live musik med hyggelig atmosfære og kolde drikkevarer, og mellem koncerterne bliver pladsen spillet op af DJs. C-byen disker igen op med åbning af de små pop-up-butikker, og kl. 16.00 er der koncert med Travelling Blind.

På Rådhuspladsen er der fokus på FN’s verdensmål, og kl. 17.30 er der foredrag med kok og madskribent Anne Hjernøe. Derudover er den sydlige del af Gothersgade igen spærret af til marked, hvor der er mulighed for at gøre en god handel.

Fakta om MV Deutschland
MV Deutschland tilhører tyske Phoenix Reisen, og skibet er i høj grad synonym med tysk passion for cruising og førsteklasses ferie til søs. Skibets gæster hører til det ældre segment, og de søger ture med historisk indhold, men også ture som er nemme at gennemføre, da mange er i en høj alder. Skibet har 520 passagerer og 280 besætningsmedlemmer. Det har en længde på 175 meter.

MV Deutschland blandt andet kendt for, at det tyske tv-show ”Das Traumschiff” er filmet ombord på skibet. Skibet stævner ud fra Hamburg d. 8. juni og besøger Sylt, Arendal, Oslo, Göteborg, Helsingør inden det anløber Fredericia d. 14. juni. Skibet afslutter sit 8 dage lange krydstogt d. 15. juni i Eckernförde.

Fakta om AIDAcara
AIDAcara ejes af AIDA Cruises med base i Rostock, og har et publikum udelukkende bestående af tyske gæster. Skibet har en længde på 193 meter. Med plads til 1186 gæster er AIDAcara ét af AIDAs mindre skibe. AIDA satser på familier og det yngre publikum, og i ferieperioder vil man opleve, at der er mange børnefamilier med ombord. Rederiet lægger meget vægt på sportslig udfoldelse og at det skal være sjovt at være på krydstogt.

AIDAcara er på et 11 dages krydstogt, som starter og slutter i Kiel. Inden ankomsten til Fredericia har AIDAcara besøgt Tallinn, St. Petersburg, Stockholm, Visby og Rønne.

Tid og sted
MV Deutschland anløber fredag d. 14. juni kl. 07:00 – 18:00. AIDAcara anløber fredag d. 14. juni kl. 10:00 – 20:30. Pressen er velkommen. Af sikkerhedsmæssige årsager er det nødvendigt med tilmelding, hvis man ønsker at komme ind bag sikkerhedshegnet på kajen. Tilmelding sker til cruisekoordinator i Visit Fredericia Helle Rosborg Black.

Yderligere oplysninger
Helle Rosborg Black
Cruise Koordinator
Visit Fredericia
Tlf.: 5083 4226
helle.black@fredericia.dk

Om Cruise Fredericia
Fredericia giver i kraft af sin centrale beliggenhed nem adgang til en lang række internationalt anerkendte attraktioner som fx H. C. Andersens Odense, Egeskov Slot, LEGOLAND® samt tre UNESCO-attraktioner. Med 370 meter krydstogtkaj, optimale besejlingsforhold og internationale faciliteter kan havnen tage imod selv de største krydstogtskibe.

Cruise Fredericia er et samarbejde mellem Fredericia Kommune, Business Fredericia, Fredericia Shopping, Fredericia Teater og ADP A/S, der ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Læs mere på www.cruisefredericia.com og www.visitlillebaelt.dk