Disney Magic

Populært Disney-skib anløber for første gang en dansk havn uden for København

”When you wish upon a star”…. kunne næsten være overskriften for den 16. august, når Disney Cruise Line anløber Fredericia med skibet Disney Magic. Med 2.700 gæster ombord vil Fredericia stå på den anden ende, når gæster fra primært USA indtager fæstningsbyen. Det er første gang, at Disney Cruise Line anløber en dansk havn uden for København.

Når Disney Magic lægger til kaj i Fredericia den 16. august, bliver gæsterne budt velkommen af en by, som allerede har et særligt forhold til Disney. Fredericia Teater har efter flere store succesfulde opsætninger af Disney-musicals knyttet tætte bånd til de amerikanske eventyr. Magien fra teatret vil derfor rykke ud i gaderne, når de mange krydstogtgæster indtager den historiske og autentiske fæstningsby.

Planlægningen af aktiviteter, underholdning og guidede ture i byen har stået på i flere måneder i et tæt samarbejde mellem Visit Fredericia, Fredericia Teater, Fredericia Shopping og ADP.

Et langt forarbejde
Forud for anløbet til Fredericia går flere års salgsarbejde og tæt samarbejde med Disney Cruise Line.
”Vi har bearbejdet Disney Cruise Line i de sidste 4-5 år, og vi er selvfølgelig meget stolte over, at Disney for første gang vælger at anløbe en provinsby som Fredericia. Vi ser det som en anerkendelse af Fredericia som krydstogtdestination, fordi Disney Cruise Line normalt kun anløber hovedstæder”, siger Line Tange, Cruise Manager i ADP A/S.

Disney Magic er på en europatur, med første stop i København. Derefter følger byer som Tallinn, Skt. Petersborg, Helsinki, Stockholm og til sidst Fredericia, inden skibet sejler videre til Dover i England, hvor det slutter sit 10-dages krydstogt.

Fredericia Teater åbner dørene
Når Disney Magic lægger til i Fredericia, bliver det også med deltagelse af Fredericia Teater, der åbner dørene for krydstogtgæsterne og underholder både gæster og lokale på kajen. Teaterdirektør Søren Møller ser meget frem til at drysse lidt Disney-magi ud over byen.

”I anledning af Disney Magic’s besøg åbner vi dørene til Fredericia Teater og Musical Akademiet og giver en ”behind the scenes”-rundvisning med uddrag af de bedste sange fra vores opsætninger af Disney Musicals”, siger Søren Møller.

”Derudover kommer vi til at skabe et brag af en fest på kajen, når skibet sejler afsted kl. 15.15, hvor repræsentanter fra vores ensemble underholder med Disney-sange fra de originale Disney-musicals”, slutter Søren Møller.

Fredericia åbner op for historien
Ifølge Disney Cruise Line er det særligt Fredericias historie og de spændende turistattraktioner i området, der appellerer til gæsterne ombord. Forud for anløbet er der solgt mere end 1.200 ture. Det er dobbelt så mange, end der normalt sælges, når andre store krydstogtskibe besøger byen.

”Vi er meget overvældede over de mange solgte ture. Gæsterne skal bl.a. på gåture til Trelde Næs og langs Lillebælt, de skal sejle i kajak ved Østerstrand, på hvalsafari og på en klassisk byvandring i Fredericia. Derudover er der solgt ture til Egeskov Slot på Fyn, til H.C. Andersens Hus og sejltur på Odense Å, til LEGOLAND® og LEGOHOUSE® samt til Kongernes Jelling, Kolding Hus og Christiansfeld”, siger Helle Rosborg Black, Cruise Koordinator i Visit Fredericia.

I forbindelse med anløbet har Visit Fredericia udviklet en ny guidet tur, som sælges under navnet ”Meet the locals”.

”Vi glæder os til at introducere en ny tur, hvor gæsterne bliver inviteret indenfor i et privat hjem. Internationale krydstogtgæster vil meget gerne have unikke oplevelser og gerne oplevelser, hvor de får den lokale kultur ind under huden”, siger Helle Rosborg Black.

Tid og sted
Disney Magic anløber fredag d. 16. august kl. 6.45 og sejler igen kl. 15.15. Af sikkerhedsmæssige årsager er krydstogtkajen bag sikkerhedshegnet på Fredericia Havn ikke åbent for journalister eller øvrige gæster på dagen. Der vil dog stadig være mulighed for at komme tæt på skibet og tage billeder.

Yderligere oplysninger
Helle Rosborg Black
Cruise Koordinator
Visit Fredericia
Tlf.: 5083 4226
helle.black@fredericia.dk

Om Cruise Fredericia
Fredericia giver i kraft af sin centrale beliggenhed nem adgang til en lang række internationalt anerkendte attraktioner som f.eks. H. C. Andersens Odense, Egeskov Slot, LEGOLAND® samt tre UNESCO-attraktioner. Med 370 meter krydstogtkaj, optimale besejlingsforhold og internationale faciliteter kan havnen tage imod selv de største krydstogtskibe.

Cruise Fredericia er et samarbejde mellem Fredericia Kommune og ADP A/S, der ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Læs mere på www.cruisefredericia.com