Fødevarekoncernen FSG Foods samler sine aktiviteter i Taulov Dry Port

Den svenskejede fødevarekoncern FSG Foods samler sine aktiviteter i nyopført domicil med tørvarelager, køle- og frostlager samt kontor i Taulov Dry Port. Virksomheden har siden oktober 2018 lejet sig ind i et køle- og frostlager på Fredericia Havn, men med opførelsen af nyt lagerdomicil i Taulov Dry Port flytter FSG Foods sine aktiviteter til et nyopført domicil, hvorfra de kan konsolidere deres lager og distribution i forhold til kunder i hele Danmark. 

Fødevarekoncernen FSG Foods er Skandinaviens største enkeltleverandør af produkter til sushimarkedet. Produktsortimentet er omfattende, og foruden frisk fisk består sortimentet også af en lang række food og non-food varer som f.eks. ris, wasabi, soja, tang, spisepinde, take-away emballage, og det er altså dette omfattende sortiment, som nu skal lagres og distribueres fra det nye lager i Taulov.

Det nyopførte lager- og kontordomicil finansieres i joint-venture af PFA og ADP, som står for udviklingen af Taulov Dry Port. Der er indgået en 10-årig lejeaftale med Taulov Dry Port.

Sidste etape i Prinsessens Kvarter
FSG Foods’ kommende domicil bliver en del af sidste etape af det generiske lager- og logistikbyggeri i Prinsessens Kvarter i Taulov Dry Port. Samlet set udgør sidste etape 9.846 m², og byggeriet opføres i seks generiske sektioner á 1.641 m² og med 8,5 meter indvendig loftshøjde.

FSG Foods lejer tre sektioner, og deres samlede lagerlejemål udgør 4.923 m² fordelt på 3.282 m² tørvarelager og 1.641 m² frost- og kølelager. Dertil kommer 800 m² kontor. 

”Vi servicerer og leverer produkter til sushi-restauranter i hele Danmark, så en central placering af vores lager er afgørende for optimeringen af vores distributionsaktiviteter. Med det nyopførte domicil får vi nu mulighed for at samle tørvarer samt køle- og frostvarer i nyt og moderne lager, hvilket er en god forudsætning for at optimere vores samlede forretning”, siger Jonas Kingo Schnoor, Adm. Direktør i FSG Foods. 

Fleksibelt byggeri
Udbygningen af Taulov Dry Port med generiske lager- og logistikdomiciler sker ud fra markedets efterspørgsel efter fleksible lejemål. I oktober annoncerede PFA og ADP, at de to parter i joint-venture samarbejdet igangsætter opførelsen af 49.300 m² generisk lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port.

”Tredje etape opføres i sektioner á 1.641 m², og mindre enheder giver os fleksibilitet og mulighed for tilpasning til forskellige typer af kunder og produkter” siger Jesper Gemmer, Projektdirektør i Taulov Dry Port.

Det samlede erhvervsareal i Prinsessens Kvarter er på ca. 157.000 m² ,og dette område udgør en andel af den samlede Taulov Dry Port på i alt 700.000 m². 

Den sidste etape af Prinsessens Kvarter og dermed også FSG Foods’ kommende domicil forventes at stå klar til indflytning 1. marts 2021. 

For yderligere information 
Rune Dalgaard Rasmussen
CEO i ADP A/S
Tlf.: +45 2969 2011
E-mail: rdr@adp-as.dk

Jesper Gemmer
Projektdirektør i Taulov Dry Port 
Mobil: +45 5128 7467
E-mail: jege@adp-as.dk