PFA og ADP opfører logistikcenter for DLG i Fredericia

Pressemeddelelse

Danmarks største grovvarekoncern DLG samler sine lager- og distributionsaktiviteter i et nyt logistikcenter på 28.385 m² i Taulov Dry Port – kun 5 km fra hovedsædet i Fredericia. Logistikcenteret til sække- og pallevarer opføres og finansieres i et joint venture af pensionsselskabet PFA og havneselskabet ADP med DLG som lejer.

Investeringen i et nyt logistikcenter er en del af PFA og ADP’s strategi om at udvikle logistikejendomme i Taulov Dry Port, som ligger centralt placeret i forhold til motorveje, havn og jernbane i Region Syddanmark. PFA og ADP indgik i 2017 et joint-venture, hvor de to i fællesskab over de næste 10 år samlet set vil investere 1,5 - 2,0 mia. kr. i at udvikle Taulov Dry Port, som bliver Danmarks multimodale transport- og logistikcenter.

Strategisk vigtigt projekt
”Byggeriet af DLG´s logistikcenter er et vigtigt projekt for at udvikle Taulov Dry Port. Investeringen er en del af vores strategi om at komme tidligt ind i større projekter inden for logistikejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at investeringen vil være meget positiv for DLG og for udviklingen i Fredericia og samtidig bidrage til attraktive afkast til vores pensionskunder,” siger Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA.

Etablering af logistikcentret med DLG som lejer er den første store investering i joint-venture samarbejdet, hvor parterne både står for køb af grund og investering i byggeriet.

Optimering af supply kæden til landbruget
”Vi har i mange år haft et stort ønske om at samle vores aktiviteter centralt i Jylland. I øjeblikket distribuerer vi sække- og pallevarer til vores landmandskunder fra mange forskellige lokationer. Ved at samle dette i Taulov kan vi tilbyde en bedre service til vores ejere og kunder og samlet set optimere vores forretning og reducere omkostningerne. Derfor er lejeaftalen med PFA og ADP helt i tråd med vores udvikling og strategi,” siger Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør i DLG.

”Det nye distributionscenter gør Taulov til et vigtigt knudepunkt for os. Vores lageraktiviteter får en central beliggenhed i Danmark i forhold til motorvejsnettet og Fredericia Havn. Det giver os de bedste forudsætninger for på sigt at koble import- og eksport af grovvareprodukter med lagerfaciliteter og videredistribution til vores kunder. Det bliver en sammenhængende logistikkæde, der betyder, at vi kan give vores kunder en endnu bedre service og effektiv logistik, som er vigtig for vores konkurrenceevne,” slutter Vagn Hundebøll.

Kobling af havn og dry port
DLG’s konsolidering af lager- og distributionsaktiviteter i Taulov Dry Port vil styrke områdets position som knudepunkt for den danske grovvarebranche.

”Vi ser frem til at opføre et moderne og fremtidssikret logistikcenter for én af Europas største landbrugsvirksomheder og forventer også, at det på sigt vil skabe en positiv udvikling for import og eksport af korn og foderstoffer via Fredericia Havn, som i forvejen er én af Danmarks største havne for den danske grovvaresektor,” siger Nils Skeby, CEO i ADP.

Om DLG’s nye logistikcenter
Logistikcenteret bliver på i alt 28.385 m² og kommer til at indeholde flere lagerhaller til at opbevare og distribuere tørvarer, herunder en silo med tilhørende lager til opsækning af produkter. Byggeriet begynder forventeligt i løbet af efteråret 2018 og forventes klar til foråret 2020.