Ekstraordinært krydstogtanløb til Fredericia fredag den 15. juni

Pressemeddelelse

Ét af de helt store krydstogtskibe har ændret sine planer og spurgt om lov til at lægge til i Fredericia på fredag den 15. juni. Med ca. 3.800 gæster og 1.300 besætningsmedlemmer er det det største skib i Fredericia nogensinde. Skibet er 333 meter langt og vil fylde godt på krydstogtkajen, som i øvrigt kan tage skibe helt op til 370 meter.

Anløbet i Fredericia kommer med meget kort varsel, så både Visit Fredericia, ADP og byens øvrige samarbejdspartnere er på overarbejde for at gøre byen klar til anløbet på under halvandet døgn.

På grund af dårligt vejr i Bergen, hvor skibet skulle have anløbet fredag, har kaptajnen ændret planerne og i stedet spurgt specifikt på anløb i Fredericia. Skibet har før ankomsten til Fredericia været i Flåm i Norge og skal videre til Kiel.

Bekræftelsen på anløbet til Fredericia kom onsdag eftermiddag kl. 14:00. Byen er nu i gang med at forberede ture til gæsterne. Rederiet forventer at sende ca. 1.000 gæster afsted på ture, og Visit Fredericia har tilbudt omkring 30 busture rundt til områdets attraktioner.

Skibet anløber efter planen kl. 08:00 og sejler igen kl. 21:00. Bemærk at tidspunkterne kan ændres. Agenten på skibet er SDK CRUISE, og før et anløb kan lade sig gøre, går der en række forberedelser i gang hos agenten. F.eks. skal justitsministeriet godkende at gæster må gå fra borde. Herunder skal politi og toldmyndigheder også kunne komme ombord.

Fakta om skibet
Skibet hedder MSC Preziosa, MSC Cruises oplyser på sin hjemmeside, at skibet rummer 1751 kahytter, er 333 meter langt og har en tophastighed på 24,21 knob. Skibet blev søsat i 2013. Skibet har 18 dæk, og af dem er der 13 passagerdæk. Der er ca. 3.800 gæster ombord og de kommer fra hele Europa.