To havne og én dry port

ADP A/S

Erhvervshavnene i Fredericia og Nyborg

ADP A/S ejer og driver Fredericia Havn og Nyborg Havn. Havnene har en unik central beliggenhed og er med deres internationale standarder vigtige knudepunkter for samhandel og opretholdelse af forsyningskæderne i produktions Danmark. Fredericia Havn er i gang med en stor havneudvidelse, der omfatter en ny og moderne containerterminal. 

ADP og pensionsselskabet PFA udvikler i joint-venture Taulov Dry Port som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Taulov Dry Port er blevet et foregangsprojekt, hvor ADP har vist omverdenen mulighederne i at tænke alternativt inden for transportsektoren med kobling af havn, jernbane og vej som et bidrag til at få flyttet den tunge godstransport over på mere miljørigtige transportformer.

I videreudviklingen af et grønt transportknudepunkt vil Fredericia Havn i fremtiden blive en vigtig havn for Danmarks grønne omstilling. Beliggenheden centralt i Danmarks største transport- og logistikknudepunkt betyder, at der inden længe vil være et stort potentiale af aftagere af grønne brændstoffer til den tunge transport.

ADP har derfor etableret datterselskabet ADP Energy Infrastructure A/S for at styrke sine markedsorienterede indsatser i udvikling af central infrastruktur til fremtidens storskala CCS og PtX-brændstoffer.

Download ADPs årsrapporter 

2023

2022

2021

 

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar

Læs mere om vores CSR-indsatser i vores redegørelse for samfundsansvar, som er en bestanddel af ledelsesberetningen i årsrapporten dækkende regnskabsperioden 1. januar -31. december 2023.

Læs vores CSR rapport 2023

 

0

Anløb, erhvervshavne

0

Godsomsætning, tons

0

Havneareal, m2