Luksus-rederi besøger Fredericia for første gang

Luksusskibet Viking Sun fra det norsk-ejede rederi Viking Ocean Cruises anløber for første gang Fredericia mandag den 2. juli. Viking Ocean Cruises er et nyt rederi på anløbslisten i Fredericia, og i tillæg til dette anløb byder vi allerede i oktober velkommen til søsterskibet Viking Sky.

I Cruise Fredericia er vi glade for at se, at vores indsats med at tiltrække flere krydstogtskibe til Fredericia har båret frugt. Siden 2014 har Fredericia været en krydstogtdestination, der med tiden har udviklet sig til en populær havn at anløbe. Denne udvikling smitter af på Fredericia, da byen nyder godt af de mange krydstogtgæsters besøg. I forbindelse med anløbet den 2. juli vælger 800 af de 930 gæster at starte dagen i Fredericia og tage på guidede ture i byen, hvor erfarne guide-teams formidler historien om fæstningsbyen.

Optimale anløbsforhold og beliggenhed er altafgørende
Havnens vanddybde på 12 meter samt en kaj på 370 meter betyder, at selv de allerstørste skibe kan lægge til uden problemer. Afstanden fra kajen til Fredericia by er blot 5 minutter til fods, hvilket gør det nemt at komme hurtigt til og fra skibet.

Derudover ligger Fredericia optimalt i forhold til mange unikke turistattraktioner – deriblandt Kongernes Jelling, Christiansfeld og Vadehavet, der alle er på UNESCOs verdensarvsliste.

Viking hører til luksus-segmentet
Rederiet bag Viking Sun og Viking Sky er norske Viking Ocean Cruises, som hører til de bedst ratede luksusbrands i verden. Både Viking Sun og Viking Sky er nye skibe, der begge er bygget i 2017. Skibene er bygget ud fra et anderledes koncept end andre krydstogtskibe. Der er f.eks. ikke teatre og casinoer ombord. Gæsterne er videbegærlige, og i stedet for ”entertainment” efterspørger gæsterne oplevelser og attraktioner, hvor de får historisk viden.

Viking Sun måler 228 meter og har plads til 930 gæster og 465 besætningsmedlemmer. Efter besøget i Fredericia sætter skibet kurs mod Kiel i Tyskland.