Krydstogtsæsonen i Fredericia starter Kr. Himmelfartsdag den 10. maj

Årets krydstogtsæson i Fredericia starter Kr. Himmelfartsdag med anløb af skibet Braemar fra det engelske rederi Fred. Olsen, der for tredje gang lægger til i byen. Braemar er ligesom de foregående år på et Danmarkscruise, og de hovedsageligt engelske krydstogtgæster skal tilbringe Kr. Himmelfartsdag enten i byen eller på ture til områdets attraktioner.

MV Braemar lægger til kaj torsdag den 10. maj kl. 8.00 og bliver naturligvis modtaget med musik og kanonsalut. Skibet er bygget i 1993, er 195 m langt og har op til 929 gæster og 371 besætningsmedlemmer om bord. Skibet kommer fra Southampton, og inden ankomsten til Fredericia har det været i Aabenraa. Efter Fredericia sejler Braemar videre til Hundested, København og Aalborg, inden det vender retur til Southampton.

En by i feststemning
Selvom det er helligdag, ankommer de godt 900 gæster ikke til en lukket by. I anledning af krydstogtanløbet vil Fredericias butikker nemlig holde åbent, og byen vil summe af aktivitet og liv. Fredericia Kommune, Fredericia Shopping, ADP og Kanalbyen har i fællesskab arbejdet ihærdigt på, at de mange gæster bliver modtaget af en by i feststemning. Som noget nyt vil der f.eks. på J.B. Nielsens Plads være skabt en ”hyggeby”, så gæsterne bliver mødt af den bedste ”kolonihusstemning” på deres vej op i byen. Alle aktiviteter er naturligvis også til glæde for borgere og øvrige turister i byen.

Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, er begejstret for den positive udvikling af krydstogt:

”I år vil vi i høj grad se frugten af det store arbejde, som vi har igangsat for at udvikle Fredericia som krydstogtdestination. Vi er stolte af at være en af landets mest populære anløbsbyer, og det er et godt tegn på, at der er gang i vores lokalområde. Krydstogtanløb er endnu en måde, hvorpå vi kan brande os som en attraktiv og spændende kommune at være såvel borger som turist i”.

Han fortsætter: ”Det er vigtigt at understrege, at det at byde krydstogtskibe velkommen på den måde, som vi gør, det er et projekt for hele kommunen. Med det mener jeg, at det kræver et godt samarbejde på tværs af mange aktører, og at vi løfter i samlet flok. Ud over vores gode samarbejde med ADP, Kanalbyen og Fredericia Shopping yder bl.a. mange guider, frivillige, foreninger og byens handelsdrivende en stor indsats i forbindelse med anløbene, og jeg vil gerne takke alle involverede for det gode teamwork. Det kommer os alle til gavn”.

Udover guidede ture i Fredericia er der på forhånd solgt ture til Egeskov Slot, Den Fynske Landsby/H.C. Andersen-tur rundt i Odense, museet Kongernes Jelling og en ny panoramatur ved Lillebælt.

Flere nye rederier på vej mod Fredericia
I forbindelse med tre af årets i alt syv anløb får Fredericia besøg af nye rederier, som har valgt at anløbe Fredericia for første gang.

”Vi er godt i gang med at høste frugterne af vores målrettede salgs- og markedsføringsindsats. Med flere nye rederier på vej i år og med udsigt til en rekordsæson i 2019 med 20 anløb er vi meget positive i forhold til udviklingen. Til næste år får vi bl.a. besøg af Disney. Det er første gang, at Disney anløber en provinshavn, og det vækker i den grad opsigt i branchen”, siger CEO i ADP, Nils Skeby.

”Sæson 2018 bliver ikke et rekordår målt på antal anløb, men med udsigt til nye rederier som Viking Cruises, Majestic International Cruises og AIDA får vi rig mulighed for i år at udvikle aktiviteter i byen, samtidig med at vores nye guider kommer godt ind i arbejdet med krydstogtgæster, inden det for alvor går løs med 20 krydstogtskibe til næste år”, siger Nils Skeby.

Fakta om krydstogtsæson 2018
Krydstogtsæsonen skydes i gang Kr. Himmelfartsdag med Braemar fra Fred. Olsen. Den 8. juni anløber Ocean Majesty fra rederiet Majestic International. Den 9. juni anløber Saga Sapphire fra rederiet SAGA, og den 16. juni lægger rederiet AIDAs skib AIDAcara til. Derudover får Fredericia den 1. august besøg af Serenade of the Seas fra Royal Caribbean, og endelig bliver der to anløb fra Viking henholdsvis den 2. juli og den 1. oktober.

Yderligere oplysninger
Nils Skeby
CEO i ADP A/S
Mobil:  2466 3811
E-mail: ns@adp-as.dk

Jacob Bjerregaard
Borgmester i Fredericia Kommune
Tlf: 72 10 71 00
E-mail: jacob.bjerregaard@fredericia.dk