Første anløb i 2017 krydstogtsæson i Fredericia

Den 24. maj anløber sæsonens første krydstogtskib til Fredericia. Krydstogtskibet Prinsendam er fra rederiet Holland America Line, som blev grundlagt tilbage i 1873. Holland America Line er et anerkendt rederi med mellemstore skibe i premium segmentet. Det er rederiets første anløb til Fredericia.

De 835 passagerer og 470 besætningsmedlemmer bliver budt velkommen med musik og kanonsalut af byens borgere og ikke mindst af en stor gruppe af trofaste frivillige hjælpere på krydstogtkajen ved FredericiaC. Fredericia er kendt for sin festlige velkomst, som tiltrækker borgere fra byen men også gæster fra oplandet. Fredericia summer af liv ved krydstogtanløb og det kan mærkes i byens butikker, restauranter og caféer.

Prinsendam anløber onsdag d. 24. maj kl. 8:00 og lægger fra kaj igen kl. 17:00, så der er rig mulighed for at komme ned på krydstogtkajen og se skibet, inden det sejler videre til Helsingør.De 835 gæster vil bruge dagen enten i byen eller på ture til områdets attraktioner. Der er på forhånden solgt busture til Ribe, Egeskov Slot på Fyn og lokale busture, som tager gæsterne rundt til Strib, Middelfart og Fredericia.  En del gæster vælger også at tilbringe dagen på én af de guidede ture til fods rundt i Fredericia by.

Udvikling af krydstogt i tæt samarbejde mellem by og havn
ADP A/S, som ejer og driver Fredericia Havn, har siden 2012 arbejdet målrettet med udviklingen af Fredericia som en attraktiv krydstogtdestination. I januar 2017 indgik Fredericia Kommune, Visit Fredericia og ADP A/S et formaliseret samarbejde – en såkaldt Destination Management Organisation (DMO), som skal sikre en fælles og koordineret indsats i tiltrækningen af flere krydstogtskibe til byen.

”I DMO’en arbejder vi både med at skabe sammenhængskraft indadtil blandt byens interessenter og udadtil i forhold til at styrke salg og markedsføring mod markedet og kunderne”, siger Nils Skeby.

Otte anløb i Fredericia i 2017

Med anløb af otte krydstogtskibe i 2017 har Fredericia udsigt til den største krydstogtsæson til dato. Omkring 16.000 krydstogtpassagerer inklusiv besætningsmedlemmer vil i 2017 lægge vejen forbi Fredericia, og det vil kunne mærkes i byens butikker, på restauranter og ikke mindst ved de store turistattraktioner i Region Syddanmark.