2017 bliver den hidtil største krydstogtsæson i Fredericia

Med anløb af otte krydstogtskibe i 2017 har Fredericia udsigt til den største krydstogtsæson til dato. Otte anløb i Fredericia til næste år sammenlignet med fire anløb i år betyder vækst i antallet af krydstogtgæster til byen, og det vil kunne mærkes i byens butikker, restauranter og ved de store turistattraktioner i Region Syddanmark.  

Med udsigt til godt 16.000 krydstogtpassagerer inklusive besætningsmedlemmer på otte anløbsdage er Fredericia godt i gang med at slå sin egen rekord i antallet af krydstogtanløb.

ADP A/S, som ejer og driver Fredericia Havn, har siden 2012 arbejdet målrettet med udviklingen af Fredericia som Region Syddanmarks foretrukne krydstogtdestination i samarbejde med Fredericia Kommune og Visit Fredericia. Konkurrencen er hård, og en målrettet og vedholdende markedsføringsindsats er derfor nødvendig for at tiltrække de internationale krydstogtrederier.

Langsigtet strategi om vækst på krydstogt
”Væksten i anløb i 2017 vidner om, at vores målrettede salgs- og markedsføringsindsats på krydstogtområdet nu bærer frugt. Vi har strategisk fokus på at udvikle Fredericia som destination i tæt samarbejde med Fredericia Kommune og Visit Fredericia, og det tætte samarbejde bliver også yderligere styrket i det kommende år”, siger Nils Skeby, CEO i ADP A/S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredericia Kommune tager del i udviklingen
Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, er begejstret for den positive udvikling og bakker op om yderligere vækst.
”De mange krydstogtanløb til Fredericia skaber værdi – ikke bare for byen, men for hele Region Syddanmark. Med vores centrale beliggenhed, gode anløbsfaciliteter på havnen og ikke mindst Fredericias unikke historie er der et stort potentiale for yderligere vækst inden for krydstogt. Derfor har vi i Fredericia Byråd i budget 2017 valgt at investere i området og styrke vores turismesatsning”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Krydstogtsæson 2017

Fredericia har meget at byde på – både byen i sig selv, men også oplandet med mange enestående attraktioner, deriblandt 3 fra UNESCOs verdensarvsliste. Det brede udbud af attraktioner appellerer til mange forskellige krydstogtrederier og målgrupper.
Krydstogtsæson 2017 skydes i gang den 24. maj med anløb af Prinsendam fra Holland America Line, der har 835 gæster ombord. I løbet af sæson 2017 anløber desuden tre store skibe fra et af verdens førende krydstogtrederier, Royal Caribbean, med op i mod 2.500 passagerer om bord ved hvert anløb.