Krydstogtskibet MV Braemar anløber to ADP-havne på tre dage

Onsdag den 11. maj kl. 8:00, tog Cruise Fredericia imod krydstogtskibet "MV Braemar" fra Fred Olsen Cruise Lines. Når skibet afgår kl. 17:00 senere samme dag, har 791 passagerer og 320 besætningsmedlemmer haft mulighed for at udforske den historiske by Fredericia samt flere attraktioner i nærheden af byen.

Destination ukendt
De 791 passagerer forlod Dover i England den 4. maj på et såkaldt "mystery call”. Det "hemmelige" ligger i det faktum, at passagererne ikke på forhånd ved, hvilke havne de skal besøge. Hver morgen vågner de op og kan se en ny by nærme sig i horisonten - og i dag vågnede de op og fandt ud af, at Fredericia var dagens destination.

To dage inden anløbet i Fredericia, besøgte MV Braemar også Nyborg Havn - en anden af ADPs havne. Det er efterhånden mange år siden, at et krydstogtskib lagde til i Nyborg, og byen havde derfor gjort sit bedste for at forberede sig på de mange gæster med eksempelvis lokale guider, busture og festligheder rundt omkring i byen. I Nyborg fik passagererne og besætningen lejlighed til at se det smukke, gamle slot og få historien om et af Danmarks ældste kongelige slotte. Passagererne fra MV Braemar havde ligeledes mulighed for at tage på guidede ture på slottet.

Shh ... det er en hemmelighed
Normalt kommunikerer ADP åbent om et kommende krydstogtanløb i god tid - denne gang har dog været anderledes. Arbejdsgangen er en anden, da offentligheden ikke på forhånd må vide noget om anløbet. Derfor er det godt at kunne overraske borgerne i Fredericia med et ekstra krydstogtanløb i dag.

Selvom dette er et hemmeligt anløb, er forberedelserne de samme, og de indebærer som altid en festlig velkomst med musik, lokale guider klar på stedet og spændende aktiviteter som fx udstilling af veteranbiler, loppemarked m.m.
"Den eneste forskel for os er at sikre, at nyheden om det hemmelige anløb ikke komme ud, før skibet ankommer", siger administrerende direktør i ADP Nils Skeby. "For os har dette anløb skabt lidt ekstra begejstring på kontoret, da det er vores første hemmelige anløb nogensinde, og derfor har det været en velbevaret hemmelighed for os alle. Vi har brugt vores omfattende erfaring fra håndtering af krydstogtanløb igennem de seneste tre år til at sikre en smidig proces for dette ekstraordinære anløb. Forhåbentlig kan vi i fremtiden byde flere krydstogtskibe som dette velkommen i vores havne", slutter han.