Cruise Fredericia har vokseværk

Når det amerikanske krydstogtskib Celebrity Silhouette den 13. maj anløber Fredericia Havn bliver det samtidig startskuddet for den nye krydstogtsæson i Fredericia. Med anløb af i alt 5 krydstogtskibe i år har Fredericia for alvor markeret sig på landkortet over danske krydstogtdestinationer.

Forud for de kommende krydstogtanløb er gået måneders planlægning og koordinering hos ADP A/S, Fredericia Kommune, FredericiaC og Fredericia Shopping. Alle detaljer skal være på plads, når de første krydstogtgæster ankommer til Fredericia den 13. maj. Byen byder velkommen med kanonsalut, musik, kunsthåndværk- og designermarked, frivillige borgere i 1849-kostumer og en lang række andre aktiviteter, så krydstogtgæsterne både kan opleve kultur, historie og shopping. Cirka 12.000 krydstogtgæster og 8.000 besætningsmedlemmer ankommer i år til Fredericia.

Forbedrede forhold ved ankomst
Siden sidste år, hvor det første krydstogtskib anløb Fredericia, er der blevet arbejdet hårdt på at skabe endnu bedre betingelser for krydstogtgæsterne. ”Når det første skib anløber i år, er vi klar med et helt nyt ankomstområde. Vi har forbedret modtagerpladsen, som fremover vil kunne rumme de helt store landgange, samtidig med at vi også er klar med et nyt infocenter i form at to nyindrettede containere,” siger Cruise Business Manager, Gry Klok Thomsen.

Kursen er sat for vækst
Kursen er sat for vækst i antallet af krydstogtanløb i Fredericia. ”En af Fredericias styrkepositioner er helt klart den centrale beliggenhed i Trekantområdet med nem adgang til attraktive turistattraktioner som Legoland®, Egeskov Slot på Fyn, H.C. Andersens Hus i Odense, Kongernes Jelling og Bridge Walking, som den helt nye attraktion,” siger Gry Klok Thomsen.

”Rederierne har fået øjnene op for vores område, hvor der er nem adgang til turistattraktioner i verdensklasse på både Fyn og i resten af Region Syddanmark, samtidig med at Fredericia By er en attraktion i sig selv med et af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg,” fortsætter Gry.

”I ADP A/S understøtter vi væksten ved at tænke innovativt i udviklingen af Fredericia som krydstogtdestination, så vi også i fremtiden er en attraktiv samarbejdspartner for rederierne,” slutter Gry Klok Thomsen.

Yderligere oplysninger

Gry Klok Thomsen
Cruise Business Manager
ADP A/S
Telefon: 2969 5039
Mobil: 2969 2039
E-mail: gth@adp-as.dk

Fakta boks

Skibet Celebrity Silhouette er ejet af det amerikanske rederi Celebrity Cruises, som er et datterselskab til verdens næststørste krydstogtrederi Royal Caribbean Cruises Ltd. Rederiet blev i 2014 blev kåret til ”best premium cruise line. Celebrity Silhouette er 319 meter langt og 36 meter bredt. Der er plads til 2.886 passagerer og 1.500 besætningsmedlemmer.

Følgende krydstogtskibe anløber Fredericia:

1.    Celebrity Silhouette, 13. maj

2.    Celebrity Silhouette, 20. maj

3.    Celebrity Silhouette, 5. juni

4.    Serenade of the Seas, 6. august

5.    Sage Sapphir, 16. august