Region Syddanmarks største containerhavn

Fredericia Havn

Effektiv containerterminal

Fredericia Havn ligger centralt på den europæiske transportkorridor med nem adgang til motorveje (E20/E45) og jernbanenettet, hvilket giver optimale betingelser for nem og effektiv håndtering og omladning af gods. Med en årlig godsomsætning på ca. 6,8 mio. tons er Fredericia Havn blandt de største danske havne for import og eksport. Forretningsområderne er koncentreret om korn, foderstoffer, trailergods, projektlast, biobrændsel, recycling produkter, containere og flydende bulk.Vigtigt knudepunkt i Østersøregionen

Fredericia Havn er Region Syddanmarks største containerhavn, og havnen har et stort opland for containergods. Import og eksport i containere har stor betydning for mange af regionens virksomheder, som med ugentlige feeder-anløb via Fredericia Havn har god opkobling til globale og europæiske markeder. Samtidig gør flere ugentlige færgeafgange til Klaipeda i Litauen Fredericia Havn til et knudepunkt for Ro/Ro-trafikken til Baltikum. Læs mere om Fredericia Havns containerruter og færgeafgange.

Havnearealer: 784.721 m²

Arealudvidelse Taulov Dry Port: 887.325 m²

Vanddybde: 15 meter 

Godsomsætning: 6,8 mio. tons

Anløb, erhvervshavnen: 985

Krydstogt: 20 anløb 

Beskæftigelsesvirkninger, lokalt: 21 %

Sammenhængende transportløsninger

ADP leverer ikke kun havneinfrastruktur, men er også en samarbejdspartner, som tænker 360-grader rundt om kundernes transport- og logistikudfordringer. Ved at lade Fredericia Havn operere sammen med Taulov Dry Port i baglandet tilbyder vi den danske transport- og logistiksektor effektive og sammenhængende transport- og logistikløsninger.


Central beliggenhed

Fredericia Havns beliggenhed centralt i forhold til europæiske nærmarkeder og muligheden for at koble import- og eksport via havnen med moderne lager- og logistikdomiciler i Taulov Dry Port tiltrækker transportoperatører og virksomheder til området.

For yderligere information

Leif Salling-Thomsen
Key Account Manager
Mobile +45 2969 2034
Email lst@adp-as.dk

Uniscrap samler sine aktiviteter i Taulov Dry Port

"Vi flytter vores aktiviteter til Fredericia Havn og Taulov Dry Port, som dermed bliver et vigtigt knudepunkt for vores aktiviteter. Fredericia Havn ligger perfekt i forhold til Østersøregionen, og vores nye domicil i Taulov understøtter vores strategi om yderligere konsolidering og vækst”, siger Thomas Christensen CEO i Uniscrap A/S.

Læs mere

CMA CGM er tilbage i Fredericia med egen feederservice

Verdens fjerde største containerrederi, franske CMA CGM, er nu tilbage med egen feederservice til Fredericia Havn. Første anløb var 28. juli 2020.

Fredericia Havn anløbes fremover hver tirsdag af ”Aries J” som en del af Scandinavian Shuttle Service E, der via Hamburg forbinder Fredericia Havn med CMA CGM’s globale rutenetværk.

Læs mere

By og havn

Fredericia Havn er en bynær havn, og vi er meget bevidste om samspillet med vores omgivelser. Fredericia Havn gennemgår i disse år en stor transformation, hvor havnearealer og faciliteter udvikles til at imødekomme fremtidens godsmængder. Vi balancerer vores udviklingsplaner og øgede aktiviteter med mest mulig hensyntagen til miljø og i et godt samspil mellem by og havn.

Udviklingen sker i tæt samarbejde med havnenes operatører, som er markedets førende shippingvirksomheder, mæglere samt transport og logistikvirksomheder.

 Fredericia Havn lægger asfalt til Red Bulls nye reklamefilm

Fredericia Havn lægger asfalt til Red Bulls nye film ”Når Danmark ligger øde”. En sen eftermiddag blev de ellers travle havneterminaler lukket af, og for en kort stund blev vores terminaler med pakhuse, containere, kraner og skibe omdannet til en flot filmkulisse. Oplev én af verdens bedste racerkørere styre Formel-1 racerbilen ned af en 400 meter kaj på Fredericia Havn.

Se videoen