Energy Infrastructure

ADP Energy Infrastructure A/S

Danmark har en vision om at nedbringe CO2-udledningen med 70% frem mod 2030 og gøre Danmark fossilfrit inden 2050.

Det kræver investeringer i infrastruktur. Derfor udvider ADP sine nuværende infrastruktur-aktiviteter indenfor havne og Taulov Dry Port til aktiviteter relateret til PtX og transport af CO2.

Det sker i naturlig forlængelse af den allerede eksisterende havneinfrastruktur, som ADP ejer og driver. Transport af fx CO2 er et potentielt markedsområde for havnesektoren og også for ADP, hvor det er en udbygning af den nuværende kerneforretning. Der er således en stærk sammenhæng mellem ADP’s eksisterende aktiviteter og de nye aktiviteter.

{{ listItem.ListTitle }}

{{ listItem.ListLinkText }}

{{ listItem.ListTitle }}

{{ listItem.ListLinkText }}

ADP etablerede i januar 2023 datterselskabet ADP Energy Infrastructure A/S til formålet. Datterselskabet skal eje og drive alle former for infrastruktur, der kan forbinde aktørerne inden for PtX, CO2-fangst, CO2-lagring og CO2-anvendelse samt produktion af grønne brændstoffer.

 

ADP A/S investerer i PtX infrastruktur

ADP A/S etablerer datterselskabet ADP Energy Infrastructure A/S og styrker sine markedsorienterede indsatser i udvikling af infrastruktur til gavn for Danmarks grønne omstilling. 

Det nye datterselskab bliver det næste strategiske skridt i videreudviklingen af Fredericia og Trekantområdets infrastruktur til fremtidens knudepunkt for PtX, CO2-fangst og -lagring samt produktion af grønne brændstoffer.

Læs nyheden