Rekordhøjt aktivitetsniveau på containerforretningen

To år i træk med et rekordhøjt aktivitetsniveau på containerforretningen på Fredericia Havn betyder, at vi sammen med Fredericia Shipping har sat kursen mod det bedste container-år målt på volumen. En forventet samlet vækst på over 30% på containervolumen i 2021 sammenlignet med 2020 understreger, at aktivitetsniveauet på containerterminalerne igennem året har været særdeles højt. I 2020 var den samlede containeromsætning på ca. 80.000 TEU. Dette niveau passerede vi med udgangen af oktober i år, hvor vi havde nået en volumen på 86.230 TEU. Vi forventer at nå mere end 100.000 TEU ved årets udgang.

Fredericia Havn er nu integreret på alle de store containerrederiers europæiske rutenet. Vi tager derudover markedsandele primært fra lastbiltransporter til og fra Hamburg Havn, hvilket er en meget positiv udvikling i forhold til at få mere gods ud på søen.

Med til fortællingen om vækst på containerforretningen hører også udviklingen af Taulov Dry Port, som i den grad er med til at påvirke den positive udvikling på Fredericia Havn. Taulov Dry Port har nu fuld udlejning på de første 100.000 m² lager- og logistikbyggeri, og de stigende udlejningsaktiviteter har tiltrukket nye virksomheder og mere gods til Fredericia og Taulov. 

Der er allerede nu forventninger til, at den stærke udvikling i containerforretningen vil fortsætte ind i 2022.