Vigtigt hub i Østersøregionen

Biobrændsel

Den grønne omstilling i den danske energi- og forsyningssektor har igennem en årrække betydet en markant øget import af biobrændsel som f.eks. træpiller. En stor del af den danske import kommer ind via havnene, og vi mærker effekten på Fredericia Havn, hvor vi igennem de senere år har mærket fremgang i mængder af biobrændsel som træpiller, træflis, olivenpulp og andre bioprodukter.Vigtigt hub i Østersøregionen for biobrændsel

Fredericia Havn ligger centralt i forhold til Østersøregionen og er én af Danmarks største havne for import og eksport. Med kajnære arealer direkte ud til 15 meter vand håndterer vi årligt i samarbejde med vores operatører mange store laster med biobrændsel. Kunderne på Fredericia Havn har ligeledes mulighed for at koble import af f.eks. træpiller med lagerfaciliteter og videredistribution til slutkunder.

 

{{ listItem.ListTitle }}

{{ listItem.ListLinkText }}

{{ listItem.ListTitle }}

{{ listItem.ListLinkText }}

Tæt samarbejde med havnens operatører

Udviklingen i mængderne af importeret biobrændsel sker i tæt samarbejde med havnenes operatører, som er markedets førende shippingvirksomheder, stevedorer og mæglere. Vores samarbejdspartnere er lokalt forankrede med egne kontorer på havnene. Dette giver dem et godt afsæt for at yde rådgivning og finde løsninger, der skaber værdi for den danske forsyningssektor.

Læs mere om vores samarbejdspartnere på

Fredericia Havn

Nyborg Havn 

Central beliggenhed for import af biobrændsel

Fredericia Havn ligger centralt i forhold til fjernvarmesektoren i Region Syddanmark og med en god placering tæt på motorvejsnettet (E20/E45) er der nem adgang til nærmarkeder, hvilket gør havnen og området til et vigtigt knudepunkt for de mange tusinde tons biobrændsel, der hvert år importeres til den danske forsyningssektor.